Hyldeblomst Citronmarmelade

Marmeladen laves af den overskydende masse fra hyldeblomst produktionen. Marmeladen smager skønt i desserter, pandekager, til is, i kager, til ost og på brød mv. kun fantasien sætter grænser

Ingredients

For 6 Person(s)

Vareforbrug

500 g citronmasse fra hyldeblomst produktionen
100 g hyldeblomstmasse
1 stk. vanilje
500 g rørsukker ca.

Hyldeblomst Citronmarmelade Directions

  • Citronskiver og citronskal tages ud af gazeposen.
  • Vaniljestang, citronskiver, skal og hyldeblomstmasse blendes sammen. Groft eller finthakket, alt efter egen smag.
  • Den blendede masse kommes i en gryde, sammen med sukkeret. Jeg smager mig gerne frem, da den angivne mængde af sukker kan være for meget. Det er nemmere at tilsætte end fjerne.
  • Koges langsomt ind, til citronskallen er klar, og det hele har fået marmelade konsistens, det tager 30-45 min.
  • Er massen blevet for fast, kan der suppleres med lidt hyldblomstsaft eller vand.
  • Fyldes på rene, varme skyllede glas og lukkes til med det samme. 
  • Af denne portion bliver der 5-6 glas, afhængig af størrelsen.

Recipe notes

Marmeladen kan fryses, men er ikke nødvendig. Det store sukkerindhold sørger for at  marmeladen er helkonserveret. Opbevares i køleskab, eller andet køligt sted.

NB: En del af sukkeret kan erstattes af sødemidlet “Stevia” men vær opmærksom på, det søder 10 gange mere end sukker, følg vejledningen på pakken.

Share This Recipe