Hyldeblomst Citronmarmelade
Marmeladen laves af den overskydende masse fra hyldeblomst produktionen. Marmeladen smager skønt i desserter, pandekager, til is, i kager, til ost og på brød mv. kun fantasien sætter grænser
Ingredients
For
6
Person(s)
Vareforbrug
500 g citronmasse fra hyldeblomst produktionen |
100 g hyldeblomstmasse |
1 stk. vanilje |
500 g rørsukker ca. |
Hyldeblomst Citronmarmelade Directions
- Citronskiver og citronskal tages ud af gazeposen.
- Vaniljestang, citronskiver, skal og hyldeblomstmasse blendes sammen. Groft eller finthakket, alt efter egen smag.
- Den blendede masse kommes i en gryde, sammen med sukkeret. Jeg smager mig gerne frem, da den angivne mængde af sukker kan være for meget. Det er nemmere at tilsætte end fjerne.
- Koges langsomt ind, til citronskallen er klar, og det hele har fået marmelade konsistens, det tager 30-45 min.
- Er massen blevet for fast, kan der suppleres med lidt hyldblomstsaft eller vand.
- Fyldes på rene, varme skyllede glas og lukkes til med det samme.
- Af denne portion bliver der 5-6 glas, afhængig af størrelsen.
Recipe notes
Marmeladen kan fryses, men er ikke nødvendig. Det store sukkerindhold sørger for at marmeladen er helkonserveret. Opbevares i køleskab, eller andet køligt sted.
NB: En del af sukkeret kan erstattes af sødemidlet “Stevia” men vær opmærksom på, det søder 10 gange mere end sukker, følg vejledningen på pakken.