Ingefær Marmelade

Dette er faktisk en genbrugsmarmelade, som er lavet på resterne/massen fra kogning af ingefærshot, og består af citron, frisk ingefærrod, rørsukker og honning. Det en god ide at skrælle ingefæren inden der laves shot af den.

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug:

75 g Ingefærmasse
3 dl vand
1 stk. citron, skallen heraf
1 stk. appelsin, skal og saft heraf
400 g rørsukker
100 g honning

Ingefær Marmelade Directions

Sådan skal man gøre:

  • Massen fra ingefærshot, blendes groft sammen med lidt af væsken.
  • Ingefærmassen, vand, appelsinsaft og rørsukker kommes i en gryde.
  • Bringes langsomt i kog, simrer 5 - 10 min. og skummes.
  • Citron og appelsinskal snittes i meget tynde strimler, tilsættes og gives et kort opkog.
  • Smag på marmeladen inden der tilsættes honning, da smagen på shotten kan være forskellig fra gang til gang. Jeg smager mig altid frem til, hvor meget honning der skal tilsættes marmeladen, den må endelig ikke blive for sød, men skal bevare sin friske og rene smag.
  • Varmes igen langsomt op til kogepunktet, (må ikke koge) tages fra varmen og skummes.
  • Hældes på rene, skoldede glas og lukkes til med det samme.
  • Opbevares køligt.

Recipe notes

Tips:
Har jeg ikke lige tid til at lave marmelade samme dag, blender jeg frugtmassen med noget af ingefærsaften til en rimelig blød konsistens. Fryser det ned i blokke til senere brug. Denne masse er også vældig god at bruge i brød, kager og middagsretter.

Share This Recipe