Rødbeder Syltede

Disse smukke røde guldklumper er vores helt store passion, specielt til søndags morgenmad/brunch, hvor vi spiser dem til rugbrød med en marineret sild, og et blødkogt æg til. Vi dyrker dem selv i haven, på bedste økologiske vis. Så ved vi også det er helt rene grøntsager, vi putter i munden. Velbekomme.

Ingredients

For 8 Person(s)

Vareforbrug

2 kg små rødbeder
50 g sylteløg
6 dl eddike
3 dl vand
1000 g rørsukker
8 stk. hele nelliker
2 stk. kanelstg.
4 kviste timian
2 dl æblecider eddike
2 tsk. syltekrydderier
8 stk. Laurbærblade
8 fed hvidløg

Rødbeder Syltede Directions

  • Rødbederne renses og koges ca. en time, eller til de er møre.
  • Når de er møre hældes kogevandet fra, overhældes med koldt vand, lad dem køle lidt af og gnid derefter skrællen af og skær enderne af.
  • Skæres i skiver og fordeles i rene, varme skyllede glas.
  • Sylteløg og hvidløg overhældes med kogende vand, køler af, pilles og lægges til side.
  • Peberroden skrælles, skæres i skiver og lægges til side.
  • Eddike, æblecidereddike og vand bringes i kog.
  • Kom de tørrede krydderier i eddiken, sammen med sylteløg, hvidløg og peberrod. Lad det lige koge op.
  • Krydderierne tages op og fordeles i glassene.
  • Eddike hældes over rødbederne så de er dækket.
  • Glassene lukkes til med det samme.
  • Lad det syltede trække en uges tid inden der spises af dem.

Recipe notes

Prøv også med friske krydderier som f.eks. salvie eller timian, andre krydderier kan også bruges. Der må gerne være forskellig smag på glassene. Eddikesyltning kan også laves af diabetikere, i stedet for sukker bruges sødemiddel, men husk altid at følge vejledningen på pakningen. Herved opnås det bedste resultat.

Share This Recipe