Tomattærte på leje af grønkål
Ingredients
For
4
Person(s)
Vareforbrug
100 g smør til tærtebund |
200 g grahamsmel til tærtebund |
0.5 tsk. salt til tærtebund |
4 spsk. koldt vand til tærtebund |
2 stk. løg = 175 g renset vægt |
4 fed hvidløg = 15 g renset vægt |
650 g røde blandede tomater |
3 spsk. tomatpure |
3 spsk. chilisauce |
75 g grønkål, renset og hakket |
1 håndfuld frisk salvie |
1 tsk. honning eller rørsukker |
4 stk. æg str. large |
200 g hytteost |
100 g Grano Padano ost |
2 spsk. grahamsmel |
Tomattærte på leje af grønkål Directions
- Alle ingredienserne til tærtebunden, samles hurtigt i en foodprocessor.
- Rulles ud og lægges i en smurt tærteform.
- Sættes i køleskab en time eller mere.
- Til fyldet svitses de fintsnittede løg, hvidløg og salvie i olie på panden, simrer lidt og sættes til side.
- Den hakkede grønkål svitses i lidt olie og blandes med løg og salvie.
- Tomaterne skæres i tykke skiver og svitses på panden (gem nogle af de små tomater til pynt)
- Tomatpurè tilsættes og det simrer videre til tomaterne er møre, smages til med salt, peber, lidt honning eller rørsukker.
- Tærtebunden prikkes og forbages ca. 10 min. ved 200 grader.
- Nu fordeles løg og grønkålsblandingen på tærtebunden.
- Æggene piskes godt sammen, grahamsmelet piskes i.
- Hytteost og den revne Grano Padano ost tilsættes, smages til med salt og peber og hældes over grøntsagsblandingen. Smages til med salt og peber.
- De stegte tomater og saucen fordeles på tærten.
- De sidste små tomater deles og lægges hele vejen rundt i kanten.
- Bages midt i ovnen 40 - 45 min. ved 200 grader i almindelig ovn, 180 grader med varmlufts ovn.
- En god salat serveres til
Recipe notes
Er tiden ikke til at lave en tærtebund, kan en købebund sagtens bruges. ligesom andre krydderier som f.eks. timian, kørvel eller sar er også et godt alternativ.