Tomattærte på leje af grønkål

Dette er en usædvanlig dejlig sensommer tærte, fyldt med mange sprænggode tomater af egen avl.

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

100 g smør til tærtebund
200 g grahamsmel til tærtebund
0.5 tsk. salt til tærtebund
4 spsk. koldt vand til tærtebund
2 stk. løg = 175 g renset vægt
4 fed hvidløg = 15 g renset vægt
650 g røde blandede tomater
3 spsk. tomatpure
3 spsk. chilisauce
75 g grønkål, renset og hakket
1 håndfuld frisk salvie
1 tsk. honning eller rørsukker
4 stk. æg str. large
200 g hytteost
100 g Grano Padano ost
2 spsk. grahamsmel

Tomattærte på leje af grønkål Directions

  • Alle ingredienserne til tærtebunden, samles hurtigt i en foodprocessor.
  • Rulles ud og lægges i en smurt tærteform.
  • Sættes i køleskab en time eller mere.
  • Til fyldet svitses de fintsnittede løg, hvidløg og salvie i olie på panden, simrer lidt og sættes til side.
  • Den hakkede grønkål svitses i lidt olie og blandes med løg og salvie.
  • Tomaterne skæres i tykke skiver og svitses på panden (gem nogle af de små tomater til pynt) 
  • Tomatpurè tilsættes og det simrer videre til tomaterne er møre, smages til med salt, peber, lidt honning eller rørsukker.
  • Tærtebunden prikkes og forbages ca. 10 min. ved 200 grader.
  • Nu fordeles løg og grønkålsblandingen på tærtebunden.
  • Æggene piskes godt sammen, grahamsmelet piskes i.
  • Hytteost og den revne Grano Padano ost tilsættes, smages til med salt og peber og hældes over grøntsagsblandingen. Smages til med salt og peber.
  • De stegte tomater og saucen fordeles på tærten.
  • De sidste små tomater deles og lægges hele vejen rundt i kanten.
  • Bages midt i ovnen 40 - 45 min. ved 200 grader i almindelig ovn, 180 grader med varmlufts ovn. 
  • En god salat serveres til 

Recipe notes

Er tiden ikke til at lave en tærtebund, kan en købebund sagtens bruges. ligesom   andre krydderier som f.eks. timian, kørvel eller sar er også et godt alternativ.

Share This Recipe