Rødbedekage med chili og chokolade

En kage hvor rødbederne giver kagen rigtig god fyldighed og fugtighed. Den kan laves mere eller mindre stærk, alt efter humør og smag.

Ingredients

For 12 Person(s)

Vareforbrug

400 g rå, rødbeder
3 stk. stærke chili, måske flere
50 g smør
100 g chokolade, mindst 80%
4 stk. æg
300 g fint rørsukker
350 g hvedemel
25 g kakao
1 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
1 dl æblemos
1 dl kogende vand

Rødbedekage med chili og chokolade Directions

  • Rødbederne skrubbes, skrælles og rives, gerne på foodprocessor
  • Chilien skylles, renses for kerner og frøstole. 
  • Smørret smeltes, tages af varmen.
  • Chokoladen brækkes i stykker, kommes i det smeltede smør. Lad det smelte sammen.
  • Ovnen varmes op til 200 grader, almindelig ovn.
  • Æg og sukker røres godt sammen.
  • Æblemos og chokoladeblandingen tilsættes
  • De revne rødbeder og hakkede chili kommes i.
  • De tørre dele blandes, sigtes i dejen og røres med.
  • Til sidst vendes det kogende vand forsigtigt i dejen, den skal være glat og ensartet.
  • Dejen fordeles i fad, form og/eller muffinsforme.
  • Når dejen sættes i ovnen, sænkes temperaturen til 175 grader.
  • Kagen bages på næst nederste ribbe 40-45 min. Muffins bages 20-25 min. Vær opmærksom på at ovne kan varme forskelligt.
  • Mærk efter om kagerne er færdigbagte, inden de tages ud.
  • Køles af på en bagerist inden servering.
  • Kagerne er fryseegnet.

Recipe notes

Inden dejen kommes i forme, er det en god ide at smage om chili styrken er ok.

Portionen passer til en kageform på 1 liter og 6 store muffinsforme. Kagerne smager skønt naturel, her træder chili smagen rigtigt frem. Kan også serveres med 18% creme fraiche, specielt hvis chilien har været lige rigelig stærk. Prøv også at servere en god vanilje is til, det ved jeg børnene syntes godt om. En variation kan være at skifte 150 g af hvedemelet ud med speltmel, det giver et rigtig godt resultat.

 

Share This Recipe