Grøntsagssuppe med chili
Denne suppe varmer både krop og sjæl, og samtidig giver den glæde og stor nydelse. De allersidste tomater i blandede farver er meget velegnet til denne suppe.
Ingredients
For
8
Person(s)
Vareforbrug
200 g perlesspelt, byg eller andre korntyper |
2 stk. løg = 180 g |
300 g porrer med det grønne |
1 stk. gulerod = 285 g |
1 stk. selleri = 200 g |
4 fed hvidløg = 20 g |
3 spsk. olivenolie til stegning |
2 stk. chili = 10 g max. styrke 5 |
3 stk. røde peberfrugter = 250 g |
800 g hakkede tomater - friske |
300 g sucucasa = tomatsauce |
1 bundt timian, eller efter egen smag |
1 dl basilikum finthakket |
2 tsk. salt, eller efter egen smag |
1 tsk. peber, eller efter egen smag |
2 spsk. honning, til afrunding af smagen med |
2 liter grøntsagsbouillon |
2 stk. flutes |
Grøntsagssuppe med chili Directions
- Kernerne koges, følg vejledning på posen.
- Alle grøntsagerne rengøres, snittes fint og gøres klar til brug.
- Løgene kommes i en stor gryde og svitses i lidt olie, selleri, gulerødder, porrer kommes i gryden og svitses med.
- Hvidløgene pilles og presses direkte ned i gryden.
- De hakkede tomater og sucocassa (italiensk tomatsauce) tilsættes.
- Grøntsagsfond røres med kogende vand og hældes over grøntsagerne. Kom evt. yderligere vand på, til grøntsagerne er dækket.
- Chili, peberfrugt, den hakkede timian og basilikum koges med de sidste 5 min.
- Smages til med salt, peber og rund smagen af med lidt honning
- Suppen pyntes med en kvist basilikum ved serveringen.
Recipe notes
Lav endelig en stor portion, suppen er fortrinligt at have i fryseren og hurtig lige til at tage frem og varme, når de første kolde dage viser sig. Som regel fryser jeg dem ned i passende portioner, så de er lige til at tage op og hurtigt varme efter en kold cykeltur.