Grøntsagssuppe med chili

Denne suppe varmer både krop og sjæl, og samtidig giver den glæde og stor nydelse. De allersidste tomater i blandede farver er meget velegnet til denne suppe. 

Ingredients

For 8 Person(s)

Vareforbrug

200 g perlesspelt, byg eller andre korntyper
2 stk. løg = 180 g
300 g porrer med det grønne
1 stk. gulerod = 285 g
1 stk. selleri = 200 g
4 fed hvidløg = 20 g
3 spsk. olivenolie til stegning
2 stk. chili = 10 g max. styrke 5
3 stk. røde peberfrugter = 250 g
800 g hakkede tomater - friske
300 g sucucasa = tomatsauce
1 bundt timian, eller efter egen smag
1 dl basilikum finthakket
2 tsk. salt, eller efter egen smag
1 tsk. peber, eller efter egen smag
2 spsk. honning, til afrunding af smagen med
2 liter grøntsagsbouillon
2 stk. flutes

Grøntsagssuppe med chili Directions

  • Kernerne koges, følg vejledning på posen.
  • Alle grøntsagerne rengøres, snittes fint og gøres klar til brug.
  • Løgene kommes i en stor gryde og svitses i lidt olie, selleri, gulerødder, porrer kommes i gryden og svitses med.
  • Hvidløgene pilles og presses direkte ned i gryden.
  • De hakkede tomater og sucocassa (italiensk tomatsauce) tilsættes.
  • Grøntsagsfond røres med kogende vand og hældes over grøntsagerne. Kom evt. yderligere vand på, til grøntsagerne er dækket.
  • Chili, peberfrugt, den hakkede timian og basilikum koges med de sidste 5 min. 
  • Smages til med salt, peber og rund smagen af med lidt honning
  • Suppen pyntes med en kvist basilikum ved serveringen.

Recipe notes

Lav endelig en stor portion, suppen er fortrinligt at have i fryseren og hurtig lige til at tage frem og varme, når de første kolde dage viser sig. Som regel fryser jeg dem ned i passende portioner, så de er lige til at tage op og hurtigt varme efter en kold cykeltur.

Share This Recipe