Squash pande - kager med chili

Pandekager kan de fleste li´, men disse her er ikke som de sædvanlige pandekager. De er tykkere og har god smag af chili og mynte. Som pynt til servering passer en god creme fraiche og let ristede græskarkerner fantastisk godt til. Det er rigtig god sommermad med en grøn salat og et godt glas rosè vin til. velbekomme.

Ingredients

For 6 Person(s)

Vareforbrug

1200 g squash, gerne blandede farver
200 g gedeost
1 dl speltmel
4 stk. æg, delt i blommer og hvider
3 stk. skalotteløg
1 håndfuld frisk timian
1 håndfuld frisk mynte
2 stk. chili, afhængig af styrke
100 g smør, til stegning

Squash pande - kager med chili Directions

  • Squashen skylles, rives og kommes i en sigte.
  • Drysses med lidt salt og trækker lidt.
  • Saltet skylles af med koldt vand.
  • Squashen trykkes fri for væde med hænderne.
  • Krydderurterne skylles, tørres og hakkes.
  • Alle ingredienserne til dejen blandes, dog ikke æggehviderne. 
  • Hvis osten er blevet lidt fast, skal den moses inden den kommes i dejen.
  • Æggehviderne piskes meget stive, vendes i dejen til sidst med let hånd.
  • Bages i små pandekager af ca. 1/2 dl hver, gerne flere på panden ad gangen.
  • Bages til de er gyldne og sprøde.
  • Serveres varme, med creme fraiche og let ristede græskarkerner på. 
  • Pandekagerne kan fryses når de er bagt.

Recipe notes

Pandekagerne kan også laves med andre typer ost som f.eks. feta eller parmesan. Kan suppleres med en god grøn salt vendt med lidt olivenolie og citron.

Share This Recipe