Rabarberkage med kokostopping

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

200 g fint rørsukker
3 stk. æg
1 tsk. vaniljesukker
70 g groft grahamsmel
160 g groft hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl mælk eller soyadrik
400 g rabarber
1 spsk. citronsaft
50 g smør
25 g smør, til topping
75 g honning, til topping
0.75 dl mælk, til topping
2.5 dl groft kokosmel, til topping
75 g rørsukker, til topping
1 spsk. citronsaft, til topping

Rabarberkage med kokostopping Directions

  • Kagedejen laves
  • Rabarberne renses og snittes i mindre stykker.
  • Smørret smeltes, afkøles og stilles til side.
  • Sukker og æg piskes luftigt, det tager lidt tid.
  • Mel og bagepulver blandes, sigtes i æggemassen.
  • Mælk, citronsaft og det afkølede smør tilsættes.
  • Det hele blandes forsigtigt sammen, så luften ikke går ud af dejen.
  • Til sidst vendes rabarberne i, gem lidt til at komme ovenpå dejen.
  • Fyldes i en springform på 24 cm i dia.
  • Bages nederst i ovnen ved 175 grader 30-35 min. til den er næsten bagt.
  • Toppingen laves imens 
  • Smørret smeltes i en gryde, honning, rørsukker, mælk og citronsaft tilsættes.
  • Lad det simre til alle ingredienserne er opløst, tages af varmen og kokosmelet tilsættes.
  • Den forbagte kage tages ud og toppingen fordeles over kagen.
  • Bages nu videre midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. eller til toppingen er pæn gylden. 
  • Prøv med en tandstik om kagen er færdigbagt, der må ikke hænge dej ved.
  • Køles af i formen, inden den tages ud.
  • Serveres med friskpisket flødeskum til.
  • Kagen er fryseegnet.

Share This Recipe