Frikadeller af kartofler

Disse vegetarfrikadeller kan de fleste li`, og de rå kartofler gør dem spændstige og svampede. Når der laves en stor portion ad gangen, bliver det pludselig meget miljøvenligt. 

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

1400 g rå kartofler
400 g løg
6 stk. æg str. L
200 g havregryn
1 bdt. persille
1 tsk. spidskommen
1 spsk. timian
4 spsk. olie til stegning

Frikadeller af kartofler Directions

  • Af denne portion fik jeg 34 stk. frikadeller i pæn størrelse. Husk at gemme nogen til frokosten eller madpakken dagen efter og evt. fryse nogle ned til senere brug. 
  • Kartoflerne skylles godt, evt. snavs og pletter fjernes, skrælles kun hvis det er nødvendigt.
  • Kartoflerne rives groft og sættes til afdrypning.
  • Imens pilles løgene og hakkes fint.
  • Kartoflerne presses af for yderligere væske og blandes med løgene.
  • Havregryn tilsættes.
  • Æggene røres i.
  • Smages til med friskkværnet salt og peber.
  • Friskhakkede krydderier tilsættes med rund hånd, da en del af smagen optages af de rå grøntsager.
  • Formes hurtigt til frikadeller og steges med det samme. 
  • Steget 4-5 min. på hver side, eller til de er pænt gyldne.

Recipe notes

Til frikadellerne passer en rødbedesalat med gedeost, en hvidkålssalat med æbler og kokosmælk, eller lidt braiseret spinat med hvidløg herligt til. Et groft flutes vil også være perfekt til.  Husk!  alle målene kun er vejledende, ligesom krydderierne kan tilpasses efter eget ønske. Halvdelen af æggene kan også skiftes ud med en god fast græsk yoghurt.

Share This Recipe