Peberfrugttærte med bacon

Jeg elsker tærter i alle afskygningen og laver dem tit og gerne. Når jeg er i gang, er det nemt at lave et par stykker ad gangen, arbejdet er faktisk ikke meget større. 

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

180 g speltmel
1 tsk. groft salt
100 g smør
250 g bacon i tern
250 g løg i tern
300 g peberfrugter, gerne flere farver
4 stk. æg str. L
200 g hytteost
1 dl skyr

Peberfrugttærte med bacon Directions

Tærtedej:

    • Mel, salt og smør blendes hurtig sammen i en køkkenmaskine.
    • Samles med vandet, tag lidt ad gangen . Dejen må ikke blive for fugtig.
    • Dejen presses ud i en smurt tærteform på 24 – 26 cm, og prikkes med en gaffel.
    • Stilles i køleskab ca. 30 minutter.
    • Læg bagepapir på tærten og fyld op med bønner eller lign. forbages ca. 10 min.
    • Fjern bagepapir og bønner og bag bunden yderlige 5 min.


Fyldet:

  • Baconen skæres i tern og steges gyldne på en pande.
  • Løg og peberfrugter tilsættes, steges videre under omrøring ca. 8 min.
  • Smages til med de rengjorte og hakkede krydderurter ( tørrede kan bruges) 
  • Æggene piskes sammen med hytteost og skyr, salt og peber og fordeles over tærten.
  • Drys revet ost over fyldet inden tærten kommes i ovnen.
  • Bages midt i ovnen ved 200 grader, 30 – 45 min. eller til tærten er pæn gylden.
  • Serveres med en god salat til.
  • Velbekomme

Recipe notes

Jeg vælger gerne at lave tærtebunden selv, da den absolut er bedre end købedej og ikke tager ret lang tid at lave. Skal det gå hurtigere, kan købe tærtedej selvfølgelig også bruges. Krydderurterne er ikke angivet med vægt, da det bliver efter egen smag og ønske

Share This Recipe