Broccolitærte med bacon

Denne opskrift er ret hurtig at lave, da den er lavet med en "købe" tærtedej. Har man god tid er det en fordel at lave tærtebunden selv. Vi holder meget af tærter, da de kan varieres i det uendelige, og laves af det man nu lige har i huset. 

 

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

stk. stort løg
1 buket broccoli
1 spsk. olivenolie
1 håndfuld valnødder
5 stk. æg
200 g hytteost
1 dl skyr
1 spsk. italiensk krydderi
1 tsk. salt
0.5 tsk. friskkværnet peber
100 g revet ost
1 pakke tærtedej

Broccolitærte med bacon Directions

  • den ”købte” tærtedej lægges i en form, prikkes med en gaffel og forbages 5 min.
  • bacon steges til det er sprødt, lægges til side på sugende underlag.
  • løget snittes og svitses i fedtet fra baconen.
  • broccolien deles i buketter, gives 3 min. i mikroovn, sprødheden skal bevares.
  • broccolistokken skæres fra, deles i mindre stykker, blendes til en let grov konsistens og svitses sammen med løg på panden.
  • løg/broccoli blandingen bredes ud på tærtebunden.
  • valnødderne hakkes groft og drysses med rund hånd på tærten.
  • broccoli buketterne fordeles jævnt på tærten.
  • æg, hytteost og skyr røres sammen, smages til med salt, peber og det Italienske krydderi, det hele fordeles over tærten.
  • revet ost efter egen smag eller feta drysses over tærten (kan udelades).
  • bages midt i ovnen 35-45 min. ved 200 grader, eller til den er pænt gylden.
  • ved servering pyntes med baconskiverne.
  • serveres med en frisk grøn salat til.

Recipe notes

Det italienske krydderi køber jeg hos Urtekram. Vær fortsat opmærksom på at vore opskrifter, altid er lavet af økologiske produkter. Vi bruger altid økologisk bacon, det indeholder ingen tilsætningsstoffer som kan ødelægge smagen i tærten. Samtidig bliver smagen også meget, meget bedre, og det dufter rigtig dejligt. Vil man have en ren vegetarret, kan man udelade ost og bacon. Velbekomme.

Share This Recipe