Kartoffelsalat med basilikumpesto

Kartoffelsalat er nu mange ting og jeg har fundet frem til en grøn basilikum kartoffelsalat, som vi holder meget af. Kartofler og blomkål har jeg fra middagen dagen i forvejen. De er nu godt kolde og nemme at arbejde med.

Skal man først til at koge grøntsagerne vil forberedelsestiden naturligvis være længere.

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

600 g kogte kolde nye kartofler
1 stk. lille kogt kold blomkål
2 stk. forårsløg
18 stk. små tomater
3 spsk. basilikumpesto
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld friskplukket rucolasalat
4 stk. spiselige geranium blomster

Kartoffelsalat med basilikumpesto Directions

  • De kolde kogte nye kartofler skæres i skiver
  • Det kogte kolde blomkål deles i mindre buketter
  • Forårsløgene skæres i mindre tern/stykker
  • De friske små tomater skylles og tørres
  • Rucolaen skylles, og slynges
  • Basilikumpestoen røres op med olivenolien til den har en passende flydende konsistens
  • Geraniumblomsterne fordeles smukt på salaten.
  • Kartofler, blomkål, forårsløg kommes i en skål og vendes godt med basilikumpestoen
  • Nu vendes tomater og rucola salat forsigtigt i.
  • Pynt med tomater, rucola og geranium blomster. 

Recipe notes

Som frokostret smager kartoffelsalaten dejligt med et stykke groft flutes eller rugbrød til. 

Vi har også spist den til fisk, kylling og pølser mv. Find selv frem til hvad i syntes den passer godt sammen med, eller hvad i lige præcis har lyst til at spise den dag den laves. 

Share This Recipe