Blommetærte med marcipan
Denne kage har både sødme og syre som forenes i en skøn frisk smag, og hertil vil en god portvin til passe perfekt til.
Ingredients
For
6
Person(s)
Vareforbrug
150 g smør til dejen |
150 g fint rørsukker til dejen |
2 stk. æggeblommer til dejen |
250 g hvedemel til dejen |
1 tsk. bagepulver til dejen |
150 g marcipan til fyldet |
2 stk. æggehvider til fyldet |
100 g fint rørsukker til fyldet |
600 g udstenede blommer til fyldet |
50 g grofthakket mandler til pynt |
Blommetærte med marcipan Directions
Til kagedejen:
- Smør og sukker røres blødt.
- Æggeblommerne tilsættes et ad gangen.
- Mel og bagepulver blandes, og røres i.
- Kom dejen i en springform (ca. 25 cm i diameter).
- Dejen presses ud i bunden af formen, og op ad siderne.
Til fyldet:
- Æggehviderne piskes med lidt af sukkeret, resten kommes i og de piskes helt stive.
- Marcipanen rives groft og blandes forsigtigt med de stiftpiskede æggehvider.
- Blommerne skylles, deles og udstenes.
- Fordeles taglagt på dejen.
- Kom marcipanfyldet over.
- Drys til sidst tærten med de grofthakkede mandler.
- Bages ved 200 grader i 45 min.
- Mærk efter om kagen er færdigbagt inden den tages ud ovnen.
- Kagen er fryseegnet.
Recipe notes
Kagen kan serveres naturel, men smager også rigtig dejligt med kold flødeskum, eller vanillerørt græsk yoghurt. Friske blommer giver et pift til smagen.