Blommetærte med marcipan

Denne kage har både sødme og syre som forenes i en skøn frisk smag, og hertil vil en god portvin til passe perfekt til.

Ingredients

For 6 Person(s)

Vareforbrug

150 g smør til dejen
150 g fint rørsukker til dejen
2 stk. æggeblommer til dejen
250 g hvedemel til dejen
1 tsk. bagepulver til dejen
150 g marcipan til fyldet
2 stk. æggehvider til fyldet
100 g fint rørsukker til fyldet
600 g udstenede blommer til fyldet
50 g grofthakket mandler til pynt

Blommetærte med marcipan Directions

Til kagedejen:

  • Smør og sukker røres blødt.
  • Æggeblommerne tilsættes et ad gangen.
  • Mel og bagepulver blandes, og røres i.
  • Kom dejen i en springform (ca. 25 cm i diameter).
  • Dejen presses ud i bunden af formen, og op ad siderne.

Til fyldet:

  • Æggehviderne piskes med lidt af sukkeret, resten kommes i og de piskes helt stive.
  • Marcipanen rives groft og blandes forsigtigt med de stiftpiskede æggehvider.
  • Blommerne skylles, deles og udstenes.
  • Fordeles taglagt på dejen.
  • Kom marcipanfyldet over.
  • Drys til sidst tærten med de grofthakkede mandler.
  • Bages ved 200 grader i 45 min.
  • Mærk efter om kagen er færdigbagt inden den tages ud ovnen.
  • Kagen er fryseegnet.

Recipe notes

Kagen kan serveres naturel, men smager også rigtig dejligt med kold flødeskum, eller vanillerørt græsk yoghurt. Friske blommer giver et pift til smagen.

Share This Recipe