Banantærte
Ingredients
For
4
Person(s)
Vareforbrug
150 g hvedemel |
90 g koldt smør |
1 stk. æg |
25 g gær |
1 spsk. rørsukker |
50 g blødt smør til fyldet |
50 g rørsukker til fyldet |
1 tsk. vaniljesukker til fyldet |
3 stk. bananer til fyldet |
40 g hakkede mandler til fyldet |
1 stk. æg til pensling |
Banantærte Directions
- Til tærtedejen
- Det kolde smør smuldres i melet til en grynet konsistens
- Pisk ægget let, udrør gæren heri, bland det i dejen, samles hurtigt.
- Lad dejen hvile 10 - 15 min.
- Til fyldet:
- Rør smør, rørsukker og vanilje sammen og lad det hvile imens tærtedejen laves færdig.
- Dejen rulles ud på et melet bord, beklæd en tærteform 24 cm, gerne med løs bund med dejen, og tryk dejen op lang kanten. Gem lidt dej til gitterlåg.
- Smør fyldet på, bananerne skæres i skiver og lægges på bunden. Drys de hakkede mandler ovenpå.
- Nu skæres resten af dejen i strimler, de lægges på som gitterlåg.
- Pensles med æg
- Bages midt i ovnen ved 180 grader ca. 25 min, eller til tærten er pænt gylden.
- Kagen afkøles inden den tages ud af formen.