Easy
Fairly cheap
En god forfriskende tærte evt. med lidt vaniljerørt græsk yoghurt.
Forberedelse
Tilberedningstid
Kategori:
ingredienser
Til 4 Person(s)
Vareforbrug
- 150 g hvedemel
- 90 g koldt smør
- 1 stk. æg
- 25 g gær
- 1 spsk. rørsukker
- 50 g blødt smør til fyldet
- 50 g rørsukker til fyldet
- 1 tsk. vaniljesukker til fyldet
- 3 stk. bananer til fyldet
- 40 g hakkede mandler til fyldet
- 1 stk. æg til pensling
Sådan skal du gøre:
- Til tærtedejen
- Det kolde smør smuldres i melet til en grynet konsistens
- Pisk ægget let, udrør gæren heri, bland det i dejen, samles hurtigt.
- Lad dejen hvile 10 - 15 min.
- Til fyldet:
- Rør smør, rørsukker og vanilje sammen og lad det hvile imens tærtedejen laves færdig.
- Dejen rulles ud på et melet bord, beklæd en tærteform 24 cm, gerne med løs bund med dejen, og tryk dejen op lang kanten. Gem lidt dej til gitterlåg.
- Smør fyldet på, bananerne skæres i skiver og lægges på bunden. Drys de hakkede mandler ovenpå.
- Nu skæres resten af dejen i strimler, de lægges på som gitterlåg.
- Pensles med æg
- Bages midt i ovnen ved 180 grader ca. 25 min, eller til tærten er pænt gylden.
- Kagen afkøles inden den tages ud af formen.