Rødvinssirup
Hjemmelavet rødvinssirup er noget af det mest lækre, man kan komme på sin is. Eller prøv at komme lidt i flødeskummet, når der f.eks. serveres chokoladekage.
Ingredients
For
4
Person(s)
Vareforbrug
2.5 dl rødvin |
100 g rørsukker |
1 stk. kanelstang, ca. 2 cm |
2 stk. hele nelliker |
2 stk. kardemomme kapsler |
2 stk. stjerneanis |
0.5 stk. skal af citron |
Rødvinssirup Directions
- Det hele kommes i en gryde og bringes til kogepunktet.
- Skru ned, lad det simre ca. 25 min. ikke længere, da siruppen bliver tykkere når den er afkølet. det skulle jo gerne kunne komme ud af flasken.
- Alle krydderierne tages op.
- Hældes direkte på flaske, og lukkes til med det samme.
Recipe notes
Denne sirup kan også bruges direkte i en chokoladekage, eller over friske eller syltede frugter. Krydderierne kan varieres i det uendelige og efter egen smag, kun fantasien sætter grænser.
Vælger man at lade krydderierne blive i, vil smagen også blive kraftigere.