Rødvinssirup

Hjemmelavet rødvinssirup er noget af det mest lækre, man kan komme på sin is. Eller prøv at komme lidt i flødeskummet, når der f.eks. serveres chokoladekage.

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

2.5 dl rødvin
100 g rørsukker
1 stk. kanelstang, ca. 2 cm
2 stk. hele nelliker
2 stk. kardemomme kapsler
2 stk. stjerneanis
0.5 stk. skal af citron

Rødvinssirup Directions

  • Det hele kommes i en gryde og bringes til kogepunktet.
  • Skru ned, lad det simre ca. 25 min. ikke længere, da siruppen bliver tykkere når den er afkølet. det skulle jo gerne kunne komme ud af flasken.
  • Alle krydderierne tages op.
  • Hældes direkte på flaske, og lukkes til med det samme.

Recipe notes

Denne sirup kan også bruges direkte i en chokoladekage, eller over friske eller syltede frugter. Krydderierne kan varieres i det uendelige og efter egen smag, kun fantasien sætter grænser.

Vælger man at lade krydderierne blive i, vil smagen også blive kraftigere.

Share This Recipe