ingredienser
Til 4 Person(s)
Vareforbrug
- 800 g mirabeller
- 300 g rørsukker
- 100 g frisk ingefær
- 0.5 tsk. salt
- 1 tsk. korianderfrø
- 1 stk. frisk chili
- 2 spsk. dansk honning
Sådan skal du gøre:
- Mirabellerne skylles, stenene fjernes og mirabellerne kommes i en gryde.
- Rørsukker, ingefær, korianderfrø, frisk chili og salt tilsættes.
- Det hele bringes i kog og simrer til det begynder at tykne.
- Når det hele er mør, tages kompotten fra varmen.
- Smages til med lidt dansk honning.
- Denne krydrede kompot bruger vi på en god ost, med groft brød under.
Recipe notes
Når jeg laver denne kompot, har jeg ikke faste mål på ingefær, koriander eller chili, jeg smager mig frem. Specielt chili kan variere meget i smag og styrke, jeg elsker ingefær og bruger derfor mere end andre måske ville gøre, så det må blive en smags sag. De angivne mål er kun vejledende.
Et godt hjemmebagt brød med bløde korn, og en god ost på, er super lækkert til denne kompot. Den kan f.eks. også bruges til fisk og andre middagsretter, det giver et frisk syrligt pift.
Jeg bruger altid en god honning, og går jeg ikke på kompromis med kvaliteten. Jeg køber kun dansk honning, med biavlerforeningens logo på, det borger for kvaliteten.