Linsegryderet

Denne fyldige gryderet holder vi meget af, og der laves gerne rigeligt, når jeg er i gang. Det er altid rart at have til både køleskab og fryser.   

Ingredients

For 6 Person(s)

Vareforbrug

350 g sorte linser
1.5 liter grøntsagsbouillon
4 stk. mellemstore løg
6 fed hvidløg
350 g gulerødder, renset vægt
350 g bladselleri, rendet vægt
250 g brune svampe
2 stk. peberfrugt, rød
400 g ærter
0.5 dl olivenolie
1 tsk. muskat
1 tsk. Cajun krydderi
1 bundt persille

Linsegryderet Directions

  • linserne lægges i blød, renses for urenheder og skylles godt. 
  • hældes i en gryde med boullion og koges 30 min. eller til de er møre.
  • løg og hvidløg skæres i tern og svitses let i olivenolie.
  • gulerødder, blegselleri og svampe, kommes i gryden og svitses med.
  • lad det simre ca. 5 min.
  • nu tilsættes ærter og rød peber, varmes godt igennem.
  • linserne og kogelagen tilsættes.
  • lad retten simre 10-15 min.
  • til slut smages til med salt, peber, stødt muskat, cajun krydderi og friskhakket persille.
  • serveres med godt brød eller grøntsags muffins til.
  • retten er fryseegnet.

Recipe notes

Prøv f.eks. også med forskellige bønner, ligesom grøntsagerne kan ændres efter behov. Hakket grønkål er også et godt alternativ.

Share This Recipe