Linsegryderet
Denne fyldige gryderet holder vi meget af, og der laves gerne rigeligt, når jeg er i gang. Det er altid rart at have til både køleskab og fryser.
Ingredients
For
6
Person(s)
Vareforbrug
350 g sorte linser |
1.5 liter grøntsagsbouillon |
4 stk. mellemstore løg |
6 fed hvidløg |
350 g gulerødder, renset vægt |
350 g bladselleri, rendet vægt |
250 g brune svampe |
2 stk. peberfrugt, rød |
400 g ærter |
0.5 dl olivenolie |
1 tsk. muskat |
1 tsk. Cajun krydderi |
1 bundt persille |
Linsegryderet Directions
- linserne lægges i blød, renses for urenheder og skylles godt.
- hældes i en gryde med boullion og koges 30 min. eller til de er møre.
- løg og hvidløg skæres i tern og svitses let i olivenolie.
- gulerødder, blegselleri og svampe, kommes i gryden og svitses med.
- lad det simre ca. 5 min.
- nu tilsættes ærter og rød peber, varmes godt igennem.
- linserne og kogelagen tilsættes.
- lad retten simre 10-15 min.
- til slut smages til med salt, peber, stødt muskat, cajun krydderi og friskhakket persille.
- serveres med godt brød eller grøntsags muffins til.
- retten er fryseegnet.
Recipe notes
Prøv f.eks. også med forskellige bønner, ligesom grøntsagerne kan ændres efter behov. Hakket grønkål er også et godt alternativ.