Burêk med et Slotstwist
Ingredients
For
4
Person(s)
Vareforbrug
5 plader filodej, gerne med groft mel |
300 g frisk grønkål |
3 spsk. frisk sar |
1 stk. mellemstort løg |
1 stk. stor rød peberfrugt |
3 fed hvidløg |
3 spsk. olivenolie |
300 g salatost (se også under tips) |
125 g creme fraiche |
3 stk. æg |
1 stk. citron, revet skal og saft |
2 spsk. smeltet smør |
Burêk med et Slotstwist Directions
- grøntsagerne rengøres grundigt og slynges fri for vand
- grønkål og sar hakkes efter eget ønske.
- løg og peberfrugt hakkes i mindre tern.
- olivenolien varmes op i en stor gryde, til middel varme.
- løget svitses, må ikke tage farve.
- grønkålen vendes i, steges med til kålen er faldet sammen. Den skal stadig have den friske grønne farve, peberfrugten svitses med og hvidløgene presses i.
- gryden tages af varmen, køles af imens ostemassen laves.
- feta/salatost moses godt i en skål.
- røres sammen med creme fraiche, mælk, æg, revet citronskal og citronsaft, til en cremet masse.
- smages til med salt og peber, gå forsigtigt til værks, da osten er saltet i forvejen.
- tag en plade filodej ad gangen, smør med lidt olivenolie eller smeltet smør, fordel lidt af fyldet ud over pladen, og rul den forsigtigt sammen. Gentag til pladerne er brugt.
- lægges på plade eller i form, jeg starter gerne fra midten og arbejder mig udad så det ligner en snegl. Det hele smøres med lidt smeltet smør.
- ovnen forvarmes til 200 grader, Burêken bages midt i ovnen 25-35 min. eller til den har fået en pæn gylden farve.
Recipe notes
Feta/salatosten, kan også kombineres med kvark eller skyr. Ønskes en blødere konsistens, kan lidt mælk tilsættes.
Denne Burêk kan varieres fra gang til gang og efter hvad man lige har i køleskabet. Prøv også at skifte peberfrugten ud med gulerødder. Grønkålen kan også udskiftes med bladbeder eller de kan blandes.
Feta/salatosten kan f.eks købes i blokke, de er nemmere at arbejde med. Smag til med forsigtighed, da osten jo er saltet i forvejen.
Ønskes Burêken blød, kan der sprayes lidt vand på efter bagningen, læg et viskestykke over og lad den trække ca. 5 min. Så er den klar til servering.