Rønnebær Æblegelè

Alle rønnebær der vokser i Danmark er faktisk spiselige og kan anvendes til syltning. Der findes både gule og røde bær, de er ret bitre og skal tilberedes, for at få den fine smag frem. Bærrene modner i august - september. 

Denne gelè har jeg lavet i årevis og den lykkedes rent faktisk hver gang. 

Ingredients

For 8 Person(s)

Vareforbrug

1 kg rønnebær
1 kg umodne æbler
6 dl vand
1 kg fint rørsukker

Rønnebær Æblegelè Directions

Dag 1.

  • Rønnebærrene skylles og renses.
  • Æblerne skylles, renses og skæres i mindre stykker. Lad endelig skallen blive på, det er her vitaminerne sidder. 
  • det hele koges til frugten er mør.
  • Lad frugten trække 10 - 15 min. inden den hældes til afdrypning i en saftpose natten over.

Dag 2.

  • Når saften er løbet igennem saftposen, kan der ved extra tryk på posen, trykkes yderligere saft ud. Dette er meget vigtigt, da det er i de sidste dråber pektinen sidder (stivelsen)
  • Saften måles, kommes i en gryde og bringes langsomt i kog.
  • Gryden tages af varmen.
  • Sukkeret røres i.
  • Derefter bringes saften langsomt i kog igen, og koges til saftdråberne falder tungt fra skeen.
  • Saften skummes.
  • Tages af varmen.
  • Hældes på små skyllede varme glas.
  • Glassene dækkes med et klæde og må først lukkes dagen efter.
  • Vær opmærksom på at rønnebær, svinder ca. 150 g pr. kg. 
  • Dagen efter sættes låg og etiketter på.

Recipe notes

Geleèn smager skønt til alle vildtretter, lam og fede spiser.

Laves der en større portion og den skal holde sig over en længere periode, kan der tilsættes 1 tsk. flydende atamon.

Share This Recipe