Boller med hirse
Hirse er et meget sundt fuldkorns produkt, som indeholder mange mineraler. Det tilberedes oftest sammen med mælkeprodukter. Hirse bruges meget i lande, der har et varmt klima, hovedsagligt i Afrika og Nordamerika. Denne opskrift giver meget lette boller.
Ingredients
For
5
Person(s)
Vareforbrug
75 g hirseflager |
100 g grahamsmel |
350 g hvedemel |
1 spsk. æblecidereddike eller citron |
2.5 dl vand |
1.5 dl græsk yoghurt |
25 g gær |
1 tsk. salt |
1 spsk. honning |
Boller med hirse Directions
- vandet koges, lad det stå et øjeblik inden det hældes over hirsen. Lad det stå og trække lidt, køles af til det er lunt.
- gæren smuldres i, sammen med yoghurten,og røres sammen.
- honning, salt, grahamsmel og det meste af melet røres i
- resten af melet tilsættes lidt ad gangen og kun så meget som dejen kan tage. Æltes til dejen er glat og smidig.
- hæver tildækket og lunt til dobbelt størrelse, det tager ca. 45 min.
- dejen æltes igennem, trilles til en pølse som deles i 10-12 stk.
- kommes i form så det bliver brydeboller, eller bare på en plade med bagepapir.
- efterhæver 15 min.
- pensles med sammenpisket æg eller kaffe.
- bages midt i ovnen15-20 min. eller til de er pænt gyldne.
- afkøles på bagerist. Bages de i form, skal de lige køle lidt af inden de vendes ud af formen.
- bollerne er fryseegnet.
Recipe notes
Jeg bruger lige så gerne kartoffelvand eller te til min dej. Den græske yoghurt kan erstattes af ymer, ylette, eller andre surmælks produkter.