Boller med hirse

Hirse er et meget sundt fuldkorns produkt, som indeholder mange mineraler. Det tilberedes oftest sammen med mælkeprodukter. Hirse bruges meget i lande, der har et varmt klima, hovedsagligt i Afrika og Nordamerika. Denne opskrift giver meget lette boller.

Ingredients

For 5 Person(s)

Vareforbrug

75 g hirseflager
100 g grahamsmel
350 g hvedemel
1 spsk. æblecidereddike eller citron
2.5 dl vand
1.5 dl græsk yoghurt
25 g gær
1 tsk. salt
1 spsk. honning

Boller med hirse Directions

  • vandet koges, lad det stå et øjeblik inden det hældes over hirsen. Lad det stå og trække lidt, køles af til det er lunt.
  •  gæren smuldres i, sammen med yoghurten,og røres sammen.
  • honning, salt, grahamsmel og det meste af melet røres i
  • resten af melet tilsættes lidt ad gangen og kun så meget som dejen kan tage. Æltes til dejen er glat og smidig.
  • hæver tildækket og lunt til dobbelt størrelse, det tager ca. 45 min.
  • dejen æltes igennem, trilles til en pølse som deles i 10-12 stk.
  • kommes i form så det bliver brydeboller, eller bare på en plade med bagepapir.
  • efterhæver 15 min.
  • pensles med sammenpisket æg eller kaffe.
  • bages midt i ovnen15-20 min. eller til de er pænt gyldne.
  • afkøles på bagerist. Bages de i form, skal de lige køle lidt af inden de vendes ud af formen.
  • bollerne er fryseegnet.

Recipe notes

Jeg bruger lige så gerne kartoffelvand eller te til min dej. Den græske yoghurt kan erstattes af ymer, ylette, eller andre surmælks produkter.

Share This Recipe