Chokomuffins med dadler

Kager kan sagtens spises i tide og utide, det gør vi med dem her, da de er til den sunde side.

Vi elsker dem simpelthen, både med og uden pynt på.

Ingredients

For 6 Person(s)

Vareforbrug

150 g dadler uden sten
1 stk. stor banan
3 stk. æg
4 spsk. kokosolie eller smør
1 spsk. instant kaffe
1 dl kogt vand
1 tsk. vaniljesukker
25 g kakao
25 g mørk chokolade 75-80% i mindre stykker
1 tsk. bagepulver
0.5 tsk. natron
35 g mandelmel
30 g hvedemel eller speltmel
1 nip salt
250 g mascarpone, til creme
0.5 dl piskefløde, til creme
1 stk. citron saft og skal, til creme
2 spsk. flormelis, til creme

Chokomuffins med dadler Directions

Muffins:

  • Kog vand til kaffen, kom kaffen i en skål og hæld vandet over. 
  • Kokosolie og chokolade røres i kaffen, lad det køle lidt af.
  • Imens kommes dadler og banan i foodprocessor, blendes let
  • De øvrige ingredienser tilsættes, det hele blendes til en homogen masse
  • Fyldes i seks store muffinsforme
  • Bages ved 200 grader 25 - 30 min. Vær opmærksom på at ovne er forskellige, og kan derfor  variere i bagetid.
  • Kagerne afkøles i formen inden de tages ud. 
  • Imens røres mascarponecremen 

Mascarponecreme: 

  • Mascarpone, piskefløde, citronsaft, citronskal og flormelis røres godt sammen. 
  • Målene er kun vejledende, da smag kan være forskellig. 
  • Cremen kommes i sprøjtepose og sprøjtes på kagerne.
  • Pyntes med tørret hindbær, inden servering.

Recipe notes

Prøv også at pynte kagerne med frisk eller frosset frugt, som det nu passer sig til lejligheden. Kagerne kan selvfølgelig også spises naturel, men flødeskum, vaniljerørt græsk yoghurt eller creme fraiche gør nu, en lækker og kvalitativ forskel. Velbekomme.

Share This Recipe