Chokomuffins med dadler
Kager kan sagtens spises i tide og utide, det gør vi med dem her, da de er til den sunde side.
Vi elsker dem simpelthen, både med og uden pynt på.
Ingredients
For
6
Person(s)
Vareforbrug
150 g dadler uden sten |
1 stk. stor banan |
3 stk. æg |
4 spsk. kokosolie eller smør |
1 spsk. instant kaffe |
1 dl kogt vand |
1 tsk. vaniljesukker |
25 g kakao |
25 g mørk chokolade 75-80% i mindre stykker |
1 tsk. bagepulver |
0.5 tsk. natron |
35 g mandelmel |
30 g hvedemel eller speltmel |
1 nip salt |
250 g mascarpone, til creme |
0.5 dl piskefløde, til creme |
1 stk. citron saft og skal, til creme |
2 spsk. flormelis, til creme |
Chokomuffins med dadler Directions
Muffins:
- Kog vand til kaffen, kom kaffen i en skål og hæld vandet over.
- Kokosolie og chokolade røres i kaffen, lad det køle lidt af.
- Imens kommes dadler og banan i foodprocessor, blendes let
- De øvrige ingredienser tilsættes, det hele blendes til en homogen masse
- Fyldes i seks store muffinsforme
- Bages ved 200 grader 25 - 30 min. Vær opmærksom på at ovne er forskellige, og kan derfor variere i bagetid.
- Kagerne afkøles i formen inden de tages ud.
- Imens røres mascarponecremen
Mascarponecreme:
- Mascarpone, piskefløde, citronsaft, citronskal og flormelis røres godt sammen.
- Målene er kun vejledende, da smag kan være forskellig.
- Cremen kommes i sprøjtepose og sprøjtes på kagerne.
- Pyntes med tørret hindbær, inden servering.
Recipe notes
Prøv også at pynte kagerne med frisk eller frosset frugt, som det nu passer sig til lejligheden. Kagerne kan selvfølgelig også spises naturel, men flødeskum, vaniljerørt græsk yoghurt eller creme fraiche gør nu, en lækker og kvalitativ forskel. Velbekomme.