Banantærte
En god forfriskende tærte evt. med lidt vaniljerørt græsk yoghurt.
Ingredients
For
4
Person(s)
Vareforbrug
150
g
hvedemel
90
g
koldt smør
1
stk.
æg
25
g
gær
1
spsk.
rørsukker
50
g
blødt smør til fyldet
50
g
rørsukker til fyldet
1
tsk.
vaniljesukker til fyldet
3
stk.
bananer til fyldet
40
g
hakkede mandler til fyldet
1
stk.
æg til pensling
Banantærte Directions
Til tærtedejen
Det kolde smør smuldres i melet til en grynet konsistens
Pisk ægget let, udrør gæren heri, bland det i dejen, samles hurtigt.
Lad dejen hvile 10 - 15 min.
Til fyldet:
Rør smør, rørsukker og vanilje sammen og lad det hvile imens tærtedejen laves færdig.
Dejen rulles ud på et melet bord, beklæd en tærteform 24 cm, gerne med løs bund med dejen, og tryk dejen op lang kanten. Gem lidt dej til gitterlåg.
Smør fyldet på, bananerne skæres i skiver og lægges på bunden. Drys de hakkede mandler ovenpå.
Nu skæres resten af dejen i strimler, de lægges på som gitterlåg.
Pensles med æg
Bages midt i ovnen ved 180 grader ca. 25 min, eller til tærten er pænt gylden.
Kagen afkøles inden den tages ud af formen.
Share This Recipe
Tweet this
Please login to use this feature
×