Banantærte

En god forfriskende tærte evt. med lidt vaniljerørt græsk yoghurt.

Ingredients

For 4 Person(s)

Vareforbrug

150 g hvedemel
90 g koldt smør
1 stk. æg
25 g gær
1 spsk. rørsukker
50 g blødt smør til fyldet
50 g rørsukker til fyldet
1 tsk. vaniljesukker til fyldet
3 stk. bananer til fyldet
40 g hakkede mandler til fyldet
1 stk. æg til pensling

Banantærte Directions

  • Til tærtedejen
  • Det kolde smør smuldres i melet til en grynet konsistens
  • Pisk ægget let, udrør gæren heri, bland det i dejen, samles hurtigt.
  • Lad dejen hvile 10 - 15 min. 
  • Til fyldet:
  • Rør smør, rørsukker og vanilje sammen og lad  det hvile imens tærtedejen laves færdig.
  • Dejen rulles ud på et melet bord, beklæd en tærteform 24 cm, gerne med løs bund med dejen, og tryk dejen op lang kanten. Gem lidt dej til gitterlåg.
  • Smør fyldet på, bananerne skæres i skiver og lægges på bunden. Drys de hakkede mandler ovenpå.
  • Nu skæres resten af dejen i strimler, de lægges på som gitterlåg.
  • Pensles med æg
  • Bages midt i ovnen ved 180 grader ca. 25 min, eller til tærten er pænt gylden.
  • Kagen afkøles inden den tages ud af formen.

Share This Recipe