Boller "Høfdes"
Ingredients
For
6
Person(s)
Vareforbrug
500 g hvedemel |
50 g smør |
40 g rørsukker |
2 dl mælk |
1 stk. æg |
25 g gær |
2.5 tsk. kardemomme |
100 g rosiner |
50 g sukat |
50 g syltet appelsinskal eller pomerans |
25 g mandler |
1 stk. æggehvide til pensling |
Boller "Høfdes" Directions
- Smørret smeltes i en kasserolle, mælken tilsættes, hældes i en røreskål og køles af.
- Gæren røres ud i væsken.
- Dejen æltes som en franskbrødsdej, melet røres i lidt ad gangen.
- Deles i to dele, hviler et par minutter.
- Formes til boller, som lægges på bageplade.
- Hæver til dobbelt størrelse.
- Pensles med et sammenpisket æg.
- Bages midt i ovnen ved 200 grader 15-20 min.
- Denne portion giver 12 stk. pænt store boller. Og ja - det er rigtigt, bollerne skal kun hæve en gang.
- Bollerne er fryseegnet.
Recipe notes
Mandler, rosiner, syltet appelsinskal pomerans og sukat kan udelades, så bliver det i stedet for, en ganske almindelig smørbolle. Ellers kan der tilsættes alt, efter egen smag og behov.
Når jeg har penslet bollerne, kommer jeg ofte groft sukker på.
Dejen er også meget velegnet til kringle. Den rulles ud, fyldes med æblemos, marmelade, makroner, og remonce, pyntes med groft sukker og hakkede mandler.