Boller "Høfdes"

Hjemmelavede fødselsdagsboller er hver gang et stort hit.

Ingredients

For 6 Person(s)

Vareforbrug

500 g hvedemel
50 g smør
40 g rørsukker
2 dl mælk
1 stk. æg
25 g gær
2.5 tsk. kardemomme
100 g rosiner
50 g sukat
50 g syltet appelsinskal eller pomerans
25 g mandler
1 stk. æggehvide til pensling

Boller "Høfdes" Directions

  • Smørret smeltes i en kasserolle, mælken tilsættes, hældes i en røreskål og køles af.
  • Gæren røres ud i væsken.
  • Dejen æltes som en franskbrødsdej, melet røres i lidt ad gangen. 
  • Deles i to dele, hviler et par minutter.
  • Formes til boller, som lægges på bageplade.
  • Hæver til dobbelt størrelse.
  • Pensles med et sammenpisket æg.
  • Bages midt i ovnen ved 200 grader 15-20 min.
  • Denne portion giver 12 stk. pænt store boller. Og ja - det er rigtigt, bollerne skal kun hæve en gang.
  • Bollerne er fryseegnet.

Recipe notes

Mandler, rosiner, syltet appelsinskal pomerans og sukat kan udelades, så bliver det i stedet for, en ganske almindelig smørbolle. Ellers kan der tilsættes alt, efter egen smag og behov.

Når jeg har penslet bollerne, kommer jeg ofte groft sukker på.

Dejen er også meget velegnet til kringle. Den rulles ud, fyldes med æblemos, marmelade, makroner, og remonce, pyntes med groft sukker og hakkede mandler.

Share This Recipe