Julekage, mors

En julekage er altid et hit hos os og det er denne her absolut også, og så kan den selvfølgelig også spises på andre tider af året. I vores familie elsker vi kager, uanset årstiden eller højtiden. Om kagen hedder julekage, sommerkage eller noget andet, gør ikke den store forskel, når bare kvaliteten følger med.

Ingredients

For 8 Person(s)

Varefrbrug

300 g mel
2 spsk. rørsukker
1 nip salt
125 g koldt smør
50 g gær
1 dl lun fløde
2 stk. æg
1 stk. sammenpisket æg til pensling
75 g smør - fyld
75 g flormelis - fyld
75 g marcipan - fyld
2 spsk. rosiner - fyld
1 spsk. sukat - fyld
2 spsk. portvin - fyld
2 spsk. groft sukker pynt
25 g mandelflager - pynt

Julekage, mors Directions

  • start med at lægge rosinerne i lidt portvin.
  • mel, sukker og salt blandes sammen, hak det kolde smør i.
  • gæren røres ud i den lune fløde, kommes i melblandingen sammen med æggene.
  • dejen slås sammen med en træske, til en lind dej. 
  • til fyldet røres smør og flormelis blødt, marcipanen rives direkte ned i skålen.
  • en springform smøres, fordel halvdelen af dejen i bunden og op siderne på formen (brug evt. en våd dejskraber)
  • marcipanfyldet fordeles herpå, drysses med rosiner og sukat.
  • resten af dejen fordeles ovenpå kagen, overfladen glattes og samles med dejen på siderne.
  • kagen skal hæve 45 min.
  • pensles med sammenpisket æg, drysses med groft sukker og mandelflager.
  • bages midt i ovnen ved 225 grader i ca. 30 min.

Recipe notes

Portvinen kan udelades, prøv evt. med lidt syltet appelsinskal og saft i kagen, det giver en god friskhed. 

Share This Recipe