Julekage, mors
En julekage er altid et hit hos os og det er denne her absolut også, og så kan den selvfølgelig også spises på andre tider af året. I vores familie elsker vi kager, uanset årstiden eller højtiden. Om kagen hedder julekage, sommerkage eller noget andet, gør ikke den store forskel, når bare kvaliteten følger med.
Ingredients
For
8
Person(s)
Varefrbrug
300 g mel |
2 spsk. rørsukker |
1 nip salt |
125 g koldt smør |
50 g gær |
1 dl lun fløde |
2 stk. æg |
1 stk. sammenpisket æg til pensling |
75 g smør - fyld |
75 g flormelis - fyld |
75 g marcipan - fyld |
2 spsk. rosiner - fyld |
1 spsk. sukat - fyld |
2 spsk. portvin - fyld |
2 spsk. groft sukker pynt |
25 g mandelflager - pynt |
Julekage, mors Directions
- start med at lægge rosinerne i lidt portvin.
- mel, sukker og salt blandes sammen, hak det kolde smør i.
- gæren røres ud i den lune fløde, kommes i melblandingen sammen med æggene.
- dejen slås sammen med en træske, til en lind dej.
- til fyldet røres smør og flormelis blødt, marcipanen rives direkte ned i skålen.
- en springform smøres, fordel halvdelen af dejen i bunden og op siderne på formen (brug evt. en våd dejskraber)
- marcipanfyldet fordeles herpå, drysses med rosiner og sukat.
- resten af dejen fordeles ovenpå kagen, overfladen glattes og samles med dejen på siderne.
- kagen skal hæve 45 min.
- pensles med sammenpisket æg, drysses med groft sukker og mandelflager.
- bages midt i ovnen ved 225 grader i ca. 30 min.
Recipe notes
Portvinen kan udelades, prøv evt. med lidt syltet appelsinskal og saft i kagen, det giver en god friskhed.